Amsterdam Work It Out

Gerard Doustraat 220
1073 XB Amsterdam
Tel. 088-1232660
E-mail: info@carehouse.nl

Carousel Image
Carousel Image
Carousel Image
Carousel Image
Carousel Image

Onze medewerkers


Alberg, Denzo

Denzo Alberg

Mijn naam is Denzo Alberg. Ik heb de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Werken met jongeren geeft mij voldoening. Ik wil het beste in de jongeren naar boven halen zodat zij in de toekomst een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Tijdens mijn zoektocht naar een werkplek kwam ik terecht bij Carehouse. Na het bekijken van de website wist ik dat dit de juiste plek voor mij was om te werken. De combinatie van individuele en groepsbegeleidingen sprak mij erg aan. Op deze manier leren jongeren ook van elkaar ipv alleen een begeleider. Het versterkt het gevoel van saamhorigheid en dat je soms elkaars hulp nodig hebt om vooruit te komen in het leven.

Heeswijk, Wendy van

Wendy van Heeswijk

Ik ben Wendy van Heeswijk, afgestudeerd Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en sinds 7,5 jaar begeleider en casemanager bij Work it Out Amsterdam. Met plezier begeleid ik de jongeren zowel in groepsverband, als in de vorm van individuele begeleiding. Het werken bij Work it Out geeft mij energie en voldoening. Vanaf het moment dat ik binnenkwam voelde ik een leuke, positieve sfeer. Er zijn verschillende begeleidingsvormen, gemotiveerde collega's en niet te vergeten veel jongeren variërend van gedrag waardoor het werk een leuke uitdaging blijft. Bij Work it Out worden jongeren aangemoedigd om te werken aan hun zelfstandigheid en sociale vaardigheden. Tijdens het werken zie ik dat de jongeren een mooie groei doormaken. Verder laat ik graag jongeren in hun waarde door te respecteren wat zij wel en niet willen. Bij Work it Out hebben we te maken met de persoonlijkheid, de pubertijd en de beperking. De combinatie van deze drie factoren kan zorgen voor leuke en lastige momenten. Een prettige sfeer is naar mijn idee de fundering voor een goede leeromgeving.

Kasteele, Loulou van de

Loulou van de Kasteele

Ik ben Loulou, als pedagoog heb ik op projectbasis als freelancer gewerkt in Amsterdam. Sinds kort ben ik werkzaam bij Work It Out, omdat ik graag meer met jongeren aan de slag wil en in een team van collega's met allerlei expertises wil werken. Samen met de jongeren wil ik in de veilige en huiselijke omgeving van Work It Out werken aan hun doelen. Door allereerst plezier te hebben en niet over maar mét de jongeren te praten. Wat speelt er in hun omgeving? Wat houdt hen bezig? Wat is hun beleving? Als laatste om vooral oog te hebben voor wat wél kan. De focus leggen op kwaliteiten en talenten van de jongeren. Kijken wat goed gaat, om zo andere uitdagingen te overwinnen. Bij Work It Out kan er gekozen worden tussen begeleiding in groepsverband en of individueel. Als begeleider vind ik het belangrijk om sensitief te zijn voor de cognitieve en sociale ontwikkeling, de persoonlijkheid, de groei naar volwassenheid en de omgeving van de jongeren. Ik vind het mooi om te zien hoe jongeren zich ontwikkeling tijdens de begeleiding. Mijn doel is dat de jongeren, de ouders en de rest van het gezin/familie mij uiteindelijk niet meer nodig hebben. Vooruitgaan betekent soms een pas op de plaats of een stapje terug om uiteindelijk een stap vooruit te kunnen zetten. Ik hoop samen met gemotiveerde collega's en de rest van de jongeren een fijne sfeer te creëren om met en van elkaar te leren.

Koopman, Jiska

Jiska Koopman

Mijn naam is Jiska Koopman en ik ben werkzaam bij Work It Out sinds september 2018. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van mijn studie pedagogiek en aspireer om mijn studie volgend jaar voort te zetten en mijn master orthopedagogiek te behalen. Door een persoonlijke maar professionele band met de jongere aan te gaan zie ik dat we samen veel voor elkaar krijgen. Vooral door de positieve aanpak merk ik dat ook de jongeren ervan genieten om bij ons te komen.

Mathlener, Pepijn

Pepijn Mathlener

Ik ben Pepijn Mathlener. Ik heb de academie voor lichamelijke oefening gedaan. Nadat ik twee jaar gewerkt heb als gymleraar en één jaar in Afrika heb gewoond, merkte ik dat ik tijdens het geven van gymlessen individueel contact met de kinderen miste. Ik ben als begeleider begonnen bij Kids at Home en na ongeveer 2 jaar ben ik overgestapt naar Work it Out. Ik geef momenteel nog steeds twee dagen per de week gymles, ik doe de opleiding toegepaste psychologie en ik werk de andere dagen voor Work it Out. Dankzij de groeps- en de individuele begeleidingen kan je een sterke band met de jongeren opbouwen. Ik ben blij als ik ze door middel van wat tips soms wat verder kan helpen in hun ontwikkeling. Vanwege uitdagende activiteiten, gave kampen en de bijzondere sfeer is het geweldig om bij Work it Out te werken!

Nieuwe, Rosanne de

Rosanne de Nieuwe

Ik werk vanaf 2012 met veel plezier bij Carehouse. Op onze vestiging in de Amsterdamse Pijp begeleid ik jongeren graag met positieve energie en humor. Daarnaast ben ik ook werkzaam op ons hoofdkantoor te IJburg.

Ootes, Lars

Lars Ootes

Sinds 2017 volg ik met plezier de opleiding Sociaal Werk. Ik zit momenteel in het derde leerjaar, dus dat betekent dat het tijd is voor de ‘grote stage waar men u tegen zegt’. Ik heb gekozen voor Carehouse om de voortgang van mijn professionele ontwikkeling voort te zetten, die ik heb opgedaan bij de welzijnsorganisaties Stichting Welzijn Heiloo en Wonen Plus Welzijn. Met name die laatste stage was een goede aansluiting op de aangeboden zorg de ontwikkelingsgerichte zorg van Carehouse. Ik mocht namelijk als begeleider op een ontmoetingscentrum jongeren helpen hun talenten te ontwikkelen en hen een fijne tijd te bezorgen. Ik ken mijzelf als een energieke student , die rustig van aard is, een bruggenbouwer tussen theorie en praktijk is en graag de kar voortrekt in groepen. Staan voor een groep of het geven van een presentatie zijn tevens activiteiten die mij energie en inspiratie geven. Ik word blij als ik mensen kan amuseren met de verhalen die ik vertel of kan vermaken met een leuke activiteit. Wat mij aanspreekt aan Carehouse is de positieve bril tegenover de jongeren en kinderen met een beperking, die al vaak genoeg horen wat ze niet kunnen. Ik ben zelf iemand die kijkt naar wat er wél mogelijk is.

Ruiter, Melle de

Melle de Ruiter

Mijn naam is Melle de Ruiter. Ik heb in juli 2020 mijn HBO diploma pedagogiek behaald. Sindsdien ben ik werkzaam bij Carehouse. Ik ben sportief en heb graag oog voor wat mensen al kunnen. Ook vind ik het belangrijk dat ik zelf en anderen ruimte krijgen om zich te ontwikkelen in de richting waar zij zelf gelukkig van worden. Bij Carehouse krijg ik de mogelijkheid om vanuit deze overtuiging jongeren te ondersteunen bij hun persoonlijke doelen. Door oog te hebben voor persoonlijke interesses en van hieruit aan doelen te werken denk ik dat ik en jongeren een leuke en nuttige tijd kunnen hebben op de WIO vestiging.

Shamoun, Sami

Sami Shamoun

Als ik weet wat mijn zwakte is, dan kan ik op zoek gaan naar mijn krachten. Als ik leer naar een ander te luisteren, dan kan ik sneller vooruit komen. Het leven is mooi als we weten hoe met onszelf, onze naasten en de tegenslagen om te gaan. Het glas is nooit alleen half leeg, het is ook altijd halfvol. Kijk om je heen, kijk in jezelf en luisteren naar wat een ander te zeggen heeft, dan kun je dingen ontdekken die voorheen onzichtbaar waren voor je en zie je de dingen die je voorheen zag ineens heel anders . Waarschijnlijk zijn ze nu veel mooier. Niemand is perfect en iedereen is mooi. Als we maar leren hoe we liefde en respect aan elkaar kunnen geven. Samen kunnen we veel bereiken, maar niemand kan een ander veranderen. Dat moet de persoon zelf doen. We kunnen elkaar helpen om de juiste dingen te doen zodat iedereen daar aankomt waar hij/zij wil zijn. Daarom is Work It Out een prachtig concept. De combinatie van groep en individu zijn goud waard. In een groep kunnen we van elkaar leren en als we alleen zijn kunnen we onze rust pakken en nadenken over wat we hebben geleerd en wat we nog willen bereiken. Voeg daar nog een aantal betrokken begeleiders aan toe en een groep wel en half gemotiveerde jongeren en je hebt de perfecte werkplek (voor mij). Hoi, ik ben Sami . 15 jaar geleden afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener . Daarna 12 jaar gewerkt als groepsbegeleider en veel ervaring opgedaan met het begeleiden van gezinnen. Na 12 jaar groepswerk leek het mij leuk om iets heel anders te gaan doen. Ik werd rijinstructeur. Waarom? gewoon, omdat ik het kan en ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Dat heeft een aantal jaar mogen duren en was een prachtige ervaring. Maar werken met jongeren is altijd op nummer 1 blijven staan. Na een ontdekkingsreis in hulpverleningsland waarin ik heb ontdekt dat werken met ouderen, verslaafden, eenzame mensen en vluchtelingen ook erg leuk kan zijn, kwam weer het gevoel naar boven om weer aan de slag te gaan met jeugdigen. En nu ben ik hier, ik heb er veel zin in en hoop dat ik samen met mijn collega's zoveel mogelijk jongeren en gezinnen op weg kan helpen. En ik weet zeker dat ik nog veel te leren heb van mijn collega's en de jongeren die ik tegen zal komen en hun ouders. Laten we samen er het beste van maken.

Suter, Katie

Katie Suter

Mijn naam is Katie Suter, afgestudeerd als maatschappelijk werker aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn stageperiode positief te hebben afgerond bij Work it out ben ik vanaf 2012 werkzaam als vaste medewerker. Ik vind het mooi hoe wij bij Work it out uitgaan vanuit de kracht van de jongere en zoveel mogelijk proberen aan te sluiten bij hun belevingswereld. Belangrijk vind ik dat wij als team een veilige sfeer creëren waarin jongeren zich vrij voelen om zich op meerdere gebieden te kunnen ontwikkelen. Mijn kracht als begeleider is dat ik een enthousiaste en motiverende aanpak hanteer en dat ik in mijn begeleiding zoveel mogelijk aansluit op de behoefte van ieder individu. Naast het werken bij Carehouse geef ik al een aantal jaar met veel passie dansles.

Wijnands, Jonne

Jonne Wijnands